LIVIA IUȘANDigital & Music Enthusiast

Aşa da, aşa nu

Astăzi fiind week-end, am fost mai receptivă la ce se întâmplă în ţară, la ştiri cu şi despre românii care trăiesc aici sau în afara graniţei. Le voi selecta şi împărţi prin noua categorie a blogului, „aşa da, aşa nu„.

AŞA DA: Aş fi fericită să aflu că într-adevăr Uniunea Europeană interzice cu desăvârşire produsele modificate genetic, respectiv porumb şi soia, ceea ce importă România, seminţele fiind extrem de dăunătoare oamenilor, distrugându-ne sănătatea. Optez pentru produsele bio, chiar dacă sunt ele mai scumpe. Apelaţi cu încredere aşadar la grădina mătuşii (nu neaapărat Tamara) sau după caz, a bunicii, unchiului sau rudelor îndepărtate.

Tot în cadrul categoriei „aşa da” intră şi o fetiţă rromă care a încercat ceva atipic etniei sale (cerşetoria), scopul fiind acela de a câştiga un ban muncit, cântând muzică hip-hop într-un metrou din Franţa. O idee bună, faţă de cea a celorlalţi rromi care mişună prin Franţa, care au alte aptitudini, mai puţin plăcute statului francez.

La aşa nu intră categoria oamenilor creduli care pleacă să muncească în străinătate, evident, din cauza sărăciei de la noi din ţară, cu firme fantomă, cum ar fi cazul unor români care munceau în condiţii mizere în Spania, stând în genunchi şi adunând măsline, cazaţi fiind într-un grajd. Aşadar, atenţie!

În aşa nu intră şi „acţiunea” câtorva cetăţeni români, de care efectiv îmi e ruşine, care au spart geamurile Orient Express-ului (noroc că erau securizate), în Sighişoara. Pentru moment am simţit că îmi e ruşine cu originea mea, asta deoarece în urma incidentului respectiv reputaţia României (câtă mai era) a scăzut şi mai tare…

Ideea postării mi-a sugerat-o John, asta în urma apariţiei de ieri din cadrul emisiunii sale. Am luat-o ca pe o provocare, în speranţa că voi avea ecou şi un pact pozitiv asupra cititorilor mei, fiind tânăra adolescentă care îşi doreşte cu adevărat ca lucrurile să ia o întorsătură pozitivă în ceea ce priveşte România, care în momentul prezent se confruntă cu un sistem care nu funcţionează aproape deloc.

Tags: ,