LIVIA IUȘAN.ROUn blog cu atitudine feminină | Muzică şi PR

România, ţara tuturor posibilităţilor

V-ati intrebat vreodata de ce Romania e asa de prost vazuta? De ce sunt atatea gunoaie iar cand te intorci in tara dupa o vacanta petrecuta in afara granitelor, cand ajungi in Romania vezi o muultime de gunoaie si zici:  Sunt in Romania! Eu spun ca aceste cuvinte sunt spuse cu amaraciune, dar va dati seama ce spun cei din afara granitelor cand intra in tara la noi? Eu cred ca se si inchina…

Trist, dar adevarat! Asta-i tara in care traim, unde vezi gunoaie la tot pasul, unde salariile sunt mici iar preturile exagerat de mari! Peste tot  pe unde mergi, vezi gunoaie.. . Lumea dupa ce mananca un corn, inghetata sau alte alimente li se pare normal sa arunce ambalajul pe jos pentru ca nu exista cosuri de gunoi asa cum sunt in tarile civilizate..

Ma doare sa spun asta dar, Romania e praf! Oare cate milioane de ani ne trebuie ca sa ajungem si noi la nivelul Frantei sau Italiei? 😐 Si inca ceva: romanii sunt muult mai destepti decat italienii si restu’ natiilor! Vreti exemplificare? Pai, romanu’ stie minim 2 limbi straine, sau macar una ( engleza… ). In scoli se fac muulte limbi straine cum ar fi engleza, franceza, italiana, spaniola si lista poate continua. Si daca intebi un roman: “Cum se zice ma’ la mama in spaniola?” sigur iti va da un raspuns! Pe cand italienii nu stiu nici macar engleza, ci doar propria lor limba! Si desi sunt mai “prosti” decat noi, se descurca mult mai bine!


2 comments

 • Parerile sunt impartite iar realitatea e undeva la mijloc…

  De exemplu bulgarii se inchina cu 2 maini cand vad zeci de fibre optice agatate de stalpii din centrul Bucurestiului. Sofia e un oras sub orice critica.

  Centrul Parisului e plin de gunoaie aruncate pe jos, sticle de plastic etc.

  In Italia nu exista masina fara zgarieturi/lovituri pe barele fata/spate din cauza stilului de parcare al lor, absolut unic in Europa!

  Nicosia este un oras foarte curat insa asfaltul este de aceeasi proasta calitate ca cel din Bucuresti.

  Si tot asa…

  Nu suntem noi cei mai praf din lume, asta e sigur! Problema e ca aici nu exista interes. Cosurile de gunoi sunt atat de rare incat ar trebui o harta pentru localizarea lor, firmele de salubrizare lasa resturi pe jos cand golesc tomberoanele…

  • Asfalturi mai proaste ca la noi?? :)) Wow!
   Si da, nu exista interes chiar deloc as putea spune si stiu si partea cu firmele de salubrizare… in Romania sunt muunti de gunoaie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *