LIVIA IUȘAN.ROUn blog cu atitudine feminină | Muzică şi PR

10 pentru Biblioteca Digitală

La metou în Piaţa Victoriei se află prima Bibliotecă Digitală, creată de Vodafone şi librăria Humanitas. Ce înseamnă asta? Posesorii de telefoane cu Android pot descărca ce cărţi doresc cu ajutorul aplicaţiei QR Droid.

Am smartphone de luna trecută (+ încă un Samsung pe care îl iau după mine mereu – rămân destul de des fără baterie). De atunci îmi tot descarc aplicaţii, printre acestea fiind şi QR-ul.
Până la sfârşitul acestui an se vor monta astfel de biblioteci în 300 de licee, de această dată cu ajutorul BookLand. Printre cele 300 se află şi cel în care învăţ eu, din Ploieşti. Am rămas plăcut surprinsă când am văzut, asta pentru că eram deja familiarizată cu cea din Capitală.

Acum câteva zile am dercărcat prima carte. Se numeşte “O călătorie prin istoria muzicii”, este scrisă de către Grigore Constantinescu şi Irina Boga, are puţin peste 250 de pagini şi doar aproximativ 2 MB, ceea ce este minunat! – clienţii Vodafone nu au taxe pentru descărcat.
Mi-am mai luat şi altele, precum “Oglinzi blestemate” (abia aştept să o citesc! :D) – este scrisă de Livia Ciobotaru, dar şi “Mintea umană”, scrisă de Howard Gardner.

Vodafone a ştiut din nou cum să iasă în faţă printr-un lucru făcut aşa cum trebuie. Felicitări!
Voi ce cărţi aţi descărcat? Ce aţi citit în ultima vreme? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *